Modalitati de transfer rapid de bani

Modalitati de transfer rapid de bani(Mandat Postal, Western Union, MoneyGram, Paypal, Transfer bancar, etc) Avantaje si dezavantaje.

Cu ceva timp in urma daca doreati sa dati bani cuiva trebuia sa asteptati pana va intalniti cu persoana respective sau sa trimiteti banii prin cineva.
Acum transferul de bani este mult mai rapid si puteti trimite bani in aceeasi zi sau chiar in cateva minute, desi sunteti la sute sau mii de km distant.
Cateva metode de transfer rapid de bani le gasiti mai jos cu avantajele si dezavantajele sale.

1.Mandat Postal
Mandatul postal poate fi de doua feluri:

a.Mandatul postal intern reprezinta transferul de bani (in lei) efectuat prin intermediul Postei Romane pe teritoriul Romaniei. Banii pot fi ridicati de destinatari de la unitatile postale sau pot fi transferati in contul bancar al acestuia.

b.Mandatul postal international permite transferul de bani in si din strainatate. Sumele sunt expediate/primite in numerar in valuta (EURO sau USD). Destinatarul este anuntat de sosirea mandatului si trebuie sa se prezinte la oficiul postal de care apartine pentru a ridica banii.

Dezavantaj:  - banii trimisi prin mandat postal ajung la destinatar in aproximativ 7 zile lucratoare
- suma maxima care poate fi trimisa prin mandate postale este de 500 USD, iar achitarea la oficiul postal se va face in lei la cursul BNR din ziua respectiva

c.Mandatul postal on-line este cea mai rapida modalitate de transfer prin Posta Romana, suma de bani trimisa ajungand la destinatar in aproximativ o ora. Prin mandatul postal on-line se pot trimite doar sume in lei si pot fi ridicate de la orice oficiu postal informatizat.

Dezavantaj:  mandatul postal on-line se poate realize doar intre persoanele fizice

2.Western Union
Daca doriti sa transferati bani rapid, Western Union este o alegere potrivita deoarece transferul se face in cateva minute, iar banii ajung in siguranta la destinatar. Puteti trimite sau primi bani oriunde in/din lume sau in/din Romania.
Pentru transferul de bani folosind Western Union nu este nevoie sa aveti un cont sau un card, primirea banilor se face prin completarea unui formular.

Dezavantaje: - limita de transfer este de 10000 sau 5000 USD (sau echivalentul in lei sau Euro) in functie de unitatea prin care se face transferul
- primirea banilor se poate realize doar in intervalul orar de functionare a agentiilor Western Union
- comisionul perceput de Westwrn Union la transferul de bani este destul de mare

3.MoneyGram
MoneyGram este o alta varianta rapida de transfer de bani. In doar 10 minute banii ajung acolo unde este nevoie. Nu aveti nevoie de un card sau cont, banii putand fi ridicti de la una dintre agentiile MoneyGram prin completarea formularului tip.
Pe langa banii trimisi, puteti dauga si un mesaj gratuit format din maxim 10 cuvinte persoanei careia ii transferati banii.

Dezavantaj: - comisionul la primirea banilor variaza in functie de suma trimisa/primita, comisionul minim fiind de 5,9 Euro

4.Paypal
PayPal este unul dintre cele mai cunoscute si folosite servicii de transfer electronic de bani. Siguranta acestui serviciu este foarte mare, inainte de a avea acces la el vi se va verifica cardul care il aveti atasat contului.
Serviciul oferit PayPal nu va permite numai transferul de bani, ci si sa faceti cumparaturi online, deoarece acesta functioneaza ca un cont bancar online.
Spre deosebire de alte metode de transfer de bani, serviciul oferit de PayPal este unul dintre cele mai ieftine.

Dezavantaje: - pentru a beneficia de serviciile oferite de PayPal aveti nevoie de un cont bancar la care sa aveti atasat un card de credit sau de debit
- transferul de bani nu este la fel de rapid ca la alte servicii asemanatoare, banii ajungand la dvs in aproximativ 3-5 zile lucratoare (intarzierea fiind cauzata de modul de lucru al bancii la care aveti deschis contul, transferul propriu-zis intre contul de PayPal al expeditorului si cel al destinatarului efectuandu-se in doar cateva minute)

5.Transfer bancar
Transferul bancar mai este cunoscut si sub denumirea de ordin de plata si este cea mai cunoscuta metoda de transfer de bani. Este recunoscut ca fiind metoda clasica de transfer de bani dintr-un cont bancar direct in contul beneficiarului. Acet tip de transfer de bani se foloseste mai ales in momentul in care se fac tranzactii cu sume mari de bani.
Prin aceasta metoda banii ajung instant in contul beneficiarului.
Dezavantaje: - comisionul la un astfel de transfer este foarte mare de aceea este recomandat doar la trimiterea sumelor mari de bani (comisionul minim la un transfer bancar international este de aproximativ 30 USD)


Curs Valutar BNR

Curs EURO EUR 4.4542
Curs Dolar USD 4.0041
Lira Sterlina GBP 6.1412
Gram aur AUR 155.0442

Curs BNR: ..

Convertor Valutar

Schimba din
in
Suma:
Rezultat:
+ TVA

Convertor Valutar
(C) Copyright Credite-Banci.com 2011. All Rights Reserved!